Luksuzno putovanje - Bahami

Bahami su otočna država u Atlantskom oceanu, obuhvaća otočje od 700 otoka istočno od Floride i sjeverno od Kube. Bahami su i danas dio Commonwealtha, iako su 1973. proglasili neovisnost od Ujedinjenog Kraljevstva.
Andros je najveći otok na Bahamima i nalazi se na zapadu. Na otoku New Providence koji se nalazi istočno od Androsa se nalazi glavni grad Nassau u kojemu živi dvije trećine stanovništva. Drugi važniji otoci su Grand Bahama na sjeveru (na kojemu se nalazi drugi najveći grad u zemlji Freeport) i Inagua na jugu.



Za turiste su otoci pravi raj na zemlji, a posebno plovidba do Abacosa, ronjenje u plavim rupama Androsa, opuštanje na Eleuthera plažama, razmišljanje o piratima u Nassau.Exuma otok se proteže na 210 km i pruža nevjerovatno iskustvo na kruzerima. Poznato je kao prijestonica jedrenja. Ovdije se nalazi pregršt čistih piješčanih plaža. Život je malo brži u Exumasu. 
 

Bilo da ste ljubitelj kajaka ili jedrenja,  paleta oceanskog plavetnih pooštrava svaku avanturu. Sa 365 uvala koje se prostiru na preko 100 milja, ima zaista dosta opcija kada govorimo o avanturama.
Oni koji nisu upoznati sa svijetom pomorstva također imaju zanimacije, poput povijesnih ruševina, sakrivenih plaža i druželjubivih plaža, na dva najveća otoka  u ovom arhipelagu.































FPO

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...